Kunt u de email niet (goed) lezen, dan kunt u deze online bekijken.  
Nieuwsbrief september 2012: programma '12/'13, scholingen en voorlichting   

In deze nieuwsbrief van Kinderen ons Vak onze plannen voor de komende periode waaronder het aanbod tot gratis deelname aan een tweetal scholingen.

Daarnaast een uitnodiging om mee te denken en werken aan gezamenlijke activiteiten in Zuid/Midden Limburg, die de sector ten goede komen.

.

    Programma 2012/2013: implementatie en borging
De regiegroep heeft in haar bijeenkomst in juni 2012 de voorgaande periode geëvalueerd en een programma voor 2012/2013 vastgesteld. Op basis daarvan is verantwoording afgelegd aan BKK m.b.t. de financiële realisatie 2011/2012 en tegelijkertijd de begroting 2012/2013  voorgelegd.

Recent heeft BKK deze verslaglegging en het verdere plan van aanpak  “met de complimenten” goedgekeurd.

Speerpunten voor de komende periode zijn:

  • Verdere implementatie van verbetering voorlichting, inhoud opleidingsprogramma en  BPV begeleiding en examinering
  • Versterken onderlinge communicatie
  • Borging en uitbreiding van deze samenwerking

Lees meer ›
 
Nieuwe Poll op de website
 

Kies op onze website Kinderenonsvak uw antwoord op de volgende Poll:

Gezamenlijke scholing, bouwen aan een netwerk van kinderopvangprofessionals en kosten onder controle houden, gaan hand in hand


Lees meer ›
 
Voorlichting over de beroepen binnen Kindorganisaties
Kinderopvang is mensenwerk. Dat betekent dat goede kinderopvang afhankelijk is van goede, gemotiveerde medewerkers die bewust kiezen voor een opleiding in deze sector.

 

Kinderen ons Vak wil de instroom van toekomstige medewerkers van de kindorganisaties helpen met goede, adequate voorlichting over het beroep. Voorlichting vanuit de praktijk is wezenlijk om een helder toekomstbeeld van je beroepskeuze te verkrijgen. Dat helpt latere teleurstellingen aan zowel van student-, als werkgeverszijde te voorkomen.

 

Een werkgroep onder leiding van Lucie Vanhommerig heeft bekeken hoe de voorlichting aan aanstaande medewerkers het beste vorm kan worden gegeven.

 

Conclusie: een gezamenlijke stand met een professionele uitstraling en een gevarieerde bezetting van grote/kleine organisaties die alle disciplines binnen opvang vertegenwoordigd, moet worden nagestreefd. Dus niet allemaal naast elkaar prekend voor eigen parochie, maar met elkaar de opvang goed neerzetten.

 

Voor dat doel heeft Kinderen ons Vak een stand aangeschaft van waaruit de gezamenlijke boodschap kan worden uitgedragen.

De achterwand toont het neutrale logo van Kinderen ons Vak. Aan weerszijden is voldoende display mogelijkheid voorzien om alle algemene documentatie over kinderopvang en folders/documentatie van individuele kindorganisaties beschikbaar te stellen.

 

Door de werkgroep wordt in samenspraak een roulatieschema ontwikkeld waarin kindorganisaties rouleren. Daardoor zal de belasting voor elke organisatie minimaal zijn.

 

Daarom de volgende oproep aan alle kindorganisaties:

Welke kindorganisaties willen in samenwerking met de werkgroep Kinderen ons Vak en onder de vlag van Kinderen ons Vak het werkveld vertegenwoordigen tijdens de opendagen bij de ROC’s. Nadrukkelijk wordt gezocht naar zowel kleine als grote organisaties.

Stuur een e-mail naar: info@kinderenonsvak.nl

 

Geef U op! Het is ook in het belang van uw eigen organisatie!


Lees meer ›
 
    Deskundigheidsbevordering gericht op begeleiding van medewerkers/stagiaires. >>Nu aanmelden!<<
Zoals reeds aangekondigd organiseert Kinderen ons Vak scholingen voor medewerkers van kindorganisaties. Deze scholingen hebben tot doel dat de BPV voor zowel studerenden als kindorganisaties tevredenstellend verloopt. Uiteindelijk leidend tot gemotiveerde en goed inzetbare pedagogisch medewerkers.

 

De aangekondigde scholingen werkbegeleider in het voorjaar conflicteerden uiteindelijk met de vakanties en zijn daarom verplaatst naar najaar 2012 (okt./nov. Leeuwenborgh Sittard start 26 okt.) en voorjaar 2013 (jan. Arcus Heerlen start 9 jan.). Aanmelding via scholing werkbegeleider

De scholing werkbegeleiders wordt verzorgd door ervaren trainers/werkbegeleiders van kindorganisaties uit onze eigen regio. Het programma is een mix van de Calibris scholing met eigen accenten als vastgesteld in de werkgroep Curriculum. Na afloop ontvangen de deelnemers een (door Calibris erkend) Kinderen ons Vak certificaat.

 

In het najaar (evt. vroege voorjaar 2013) is samen met deelnemers vanuit ROC Leeuwenborgh en ROC Arcus een scholing tot basis assessor gepland.. Data worden gepland, zodra de groep vol is, aangezien deze scholing extern (Consortium) wordt ingekocht.

Aanmelding via scholing assessor  .

Diegenen die zich in het voorjaar 2012 hebben aangemeld voor een van de scholingen staan reeds genoteerd.


Lees meer ›
 
Werkconferentie gepland in voorjaar 2013: oproep
In het voorjaar 2013 staat een werkconferentie Kinderen ons Vak gepland.

Van, voor en door iedereen die in kindcentra werkt. Samen met U ontwikkelen we een aansprekend programma.

Heeft U thema’s, ideeën die U graag behandeld ziet? Laat het ons weten: info@kinderenonsvak.nl    


Lees meer ›
 
 

Contact
Kinderen ons Vak          T: 06 57 10 39 79
E: info@kinderenonsvak.nl
LinkedIn

 

Wilt u de emails niet ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.