Kunt u de email niet (goed) lezen, dan kunt u deze online bekijken.  
Nieuwsbrief april 2012  

Trots op het  vak……Kinderen ons Vak

De kwaliteit van de kinderopvang staat of valt met de kwaliteit van de huidige en toekomstige medewerkers.

De actuele ontwikkelingen in de kinderopvang en ook die in het onderwijs volgen elkaar in sneltreintempo op. Dat vraagt een strategische en gezamenlijke inzet vanuit de kinderopvang en de opleidende organisaties!

 

Zoals wij al eerder berichten is in Zuid Limburg in 2010 het samenwerkingsverband “Kinderen ons Vak” opgericht. Doelstelling van de deelnemende partijen is om de afstemming en samenwerking onderling als branche en met het beroepsonderwijs te verbeteren.  Deze samenwerking wordt projektmatig ondersteund door Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) en Calibris. In 2013 dient het samenwerkingsverband zodanig te staan dat de samenwerking zelfstandig voortgezet kan worden.

 

In het afgelopen jaar is er door de partijen in het samenwerkingsverband veel werk verzet. De tijd is nu gekomen om het initiatief en de resultaten daarvan breed te communiceren.

 

Samen brengen we de kinderopvang naar een hoger plan.

Samen zijn we trots op ons gemeenschappelijke vak.

Kinderen ons Vak!

 

    Deelnemers Kinderen ons Vak
 Een vijftigtal organisaties uit de kinderopvang en peuterspeelzaalwerk hebben met de ROC’s Leeuwenborgh en Arcus en met Calibris een convenant afgesloten om de pedagogisch medewerker in de opvang beter te scholen/te begeleiden.

In de afgelopen 2 jaren hebben enkele grote kindorganisaties (MIK, KOK, Humanitas, STEPS, PZW Heerlen) samen met enkele kleinere organisaties (Pinokkio, De Bron, TweedeHonk) met de ROC’s en Calibris het voortouw genomen om de wensen en mogelijkheden t.a.v. opleiden in kaart te brengen.


Lees meer ›
 
Gezamenlijk beleidsprogramma Kinderen ons Vak vastgesteld
Na een jaar in werkgroepen van kinderopvang met ROC's het programma van eisen te hebben doorgediscussieerd, is nu volledige overeenstemming over leren in de kinderopvang: hoe werken kinderopvang en ROC samen en welke inhoudelijke en praktische bagage heeft de pedagogisch medewerker als zij/hij de opleiding heeft voltooid. De afspraken zijn vastgelegd in: Beleidsprogramma m.b.t. leren in de kinderopvang. Gedurende afgelopen jaar (2010/2011) zijn al een aantal acties aangezet/afgerond en is een actieprogramma op basis van het beleidsprogramma in gang gezet. Het actieprogramma zal in 2012/2013 worden uitgevoerd. Via de nieuwsbrieven (meld U of uw collega aan ) en onze website www.kinderenonsvak.nl wordt U op de hoogte gehouden van de voortgang.
Lees meer ›
 
Scholing samen aanpakken en start scholing!!
Scholing en bijscholing van medewerkers is een kostbare zaak.
Kleine en grote kindorganisaties hebben daarbij verschillende (on)mogelijkheden.
Leren van elkaar en met elkaar zou het nuttige met het aangename kunnen verbinden en scholing voor iedere organisatie betaalbaar moeten houden.

Kinderen ons Vak onderzoekt momenteel wat de (on)mogelijkheden in deze zijn.

De gedachten gaan daarbij uit naar kwaliteitsverhoging via een olievlekwerking:

 

opleiden – opscholen – ontwikkelen

Opleiden gericht op begeleiding van medewerkers/stagiaires:

o         Opleiden van assessoren zodat examinering van nieuwe pedagogisch medewerkers en begeleiding van werkbegeleiders goed verloopt.

o         Scholen van werkbegeleiders door ervaren trainers/werkbegeleiders uit onze eigen regio, uit eigen organisaties;

 

Als eerste stap organiseert Kinderen ons Vak dit voorjaar twee scholingen: scholing tot assessor en scholing gericht op werkbegeleiding. Aanmelden via scholing assessor  of via scholing werkbegeleider

 

Opscholen van medewerkers:

o         Taalachterstanden wegwerken

o         Omgangsvormen verbeteren

o         Algemeen niveau verhogen

 

Ontwikkelen van onderlinge contacten

o         Samen (lokale) thema’s aanpakken/nadenken over als imago, krimp

o         Van elkaar leren: “gluren bij de buren”

o         Op managementniveau maar ook op werkbegeleider niveau

o         Met overheden, onderwijs

In volgende nieuwsbrieven zullen concrete plannen worden gepubliceerd. Heeft U nu al ideeën of interesse? Suggesties zijn welkom via info@kinderenonsvak.nl


Lees meer ›
 
    Voorlichting: open dagen ROC's een oproep
Goede en voorlichting van mogelijk toekomstige medewerkers van de kindorganisaties is enorm belangrijk. Voorlichting vanuit de praktijk is daarbij wezenlijk. Daarom de volgende oproep:

Welke kindorganisaties willen in samenwerking met de werkgroep Kinderen ons Vak en onder de vlag van Kinderen ons Vak het werkveld vertegenwoordigen tijdens de opendagen bij de ROC’s. Zowel kleine als grote organisaties zijn welkom.

Door de werkgroep wordt in samenspraak een roulatieschema ontwikkeld waarin de opgegeven organisaties rouleren. Daardoor zal de belasting minimaal zijn. Geef U op het is ook in het belang van de eigen organisatie!

Stuur een e-mail naar: info@kinderenonsvak.nl


Lees meer ›
 
Nieuws uit de politiek
Focus op vakmanschap

Minister Van Bijsterveldt heeft in 2011 aan de Tweede Kamer het actieplan focus op vakmanschap gepresenteerd en onlangs dat in een brief aan de kamer nader toegelicht.

 

De deelnemers aan Kinderen ons Vak hebben in een brief aan de minister een verzoek gedaan om "rekening te houden met de reeds vergevorderde ontwikkeling van het competentiegericht onderwijs en het concrete leervermogen van de MBO deelnemer. Derhalve zou met name de verhouding tussen leren in school en leren in de beroepspraktijk voor BOL deelnemers niet aangepast moeten worden, maar gehandhaafd blijven op de verhouding min. 40% binnen school en max. 60% in de BPV."

 

Kwaliteitsagenda Kinderopvang
Minister Kamp heeft deze maand de richtinggevende kwaliteitsagenda m.b.t. kinderopvang voor de komende jaren (in ieder geval kabinetsperiode) met een duidelijk actieplan naar de kamer gestuurd. De vaste kamercommissie Kinderopvang reageerde daar 8 maart 2012 positief op.


Lees meer ›
 
 

Contact
Kinderen ons Vak          T: 06 57 10 39 79
E: info@kinderenonsvak.nl
LinkedIn

 

Wilt u de emails niet ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.